Кметът Методи Байкушев по време на провелото се вчера обществено обсъждане на намерение за поемане на дългосрочен общински дълг

Кметът Методи Байкушев по време на провелото се вчера обществено обсъждане на намерение за поемане на дългосрочен общински дълг в зала „22 септември“:
От първите дни на моя мандат взех мерки за ограничаване на разходите и прекратихме харченето на пари, които Общината няма. За първото тримесечие на 2024 г. ние сме направили 1,5 млн. лева по-малко разходи в сравнение с първото тримесечие на 2023 г. Текущите задължения, които заварихме бяха в размер на 5,2 млн. лева, в момента сме ги свили до 2,3 млн. лева.
Ние налагаме строга финансова дисциплина. С увеличение на приходите и намаляване на разходите нашият екип носи отговорност за стабилизиране на финансовото състояние на Община Благоевград. Поемане на дългосрочен дълг в размер до 14,5 млн. лева е необходим, за да осъществим важни проекти, по които средствата липсват и да осигурим съфинансиране за двете нови детски градини, разширяване на сградата на 7-мо СУ, енергийна ефективност на 5 кметства и зала „22 септември“. Новият дълг няма да увеличи тежестта за жителите на общината. Финансовият баланс месечно и годишно няма да има изменения, тъй като през юни тази година ще погасим кредит от 2019 година, по който плащаме 135 000 месечно. Заемът вече е бил теглен в момента, в който целеви средства са разходвани неправомерно и не по предназначение, а ние сега трябва да ги върнем, за да осъществим определените проекти, в противен случай ще се наложи връщане на пълните суми към държавата.

Свързани новини

Съдия в конфликт на интереси решава дело за АМ „Струма“ в полза на зелените

vesito

Община Гоце Делчев организира традиционния празник на виното в село Делчево

vesito

С 11,5 млн. лв. Слави удари в земята другите политици, вижте парите и имотите им (Обзор)

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.