Апел към жителите и гостите на Банско!

ВНИМАНИЕ!!!
Уважаеми съграждани и гости на община Банско,
Във връзка със силния вятър с бурни пориви, апелираме да бъдете внимателни при движението си в населените места и на открито.
Метеоролозите предупреждават с жълт код Благоевградска област за силни пориви на вятъра, достигащи на места до ураганни, за 26 и 27 януари.
Бъдете предпазливи и разумни в избора си на места за разходка и паркиране на автомобили. Съществува вероятност от падане или отчупване на клони от дърветата. Бъдете внимателни и по възможност не преминавайте в близост до големи дървета, строителни скелета и други подобни конструкции.
Съвети за безопасно поведение при силен и бурен вятър:
Ако сте вкъщи – затворете плътно вратите и прозорците. Силният вятър засяга предимно покривните конструкции и горните етажи. Не оставайте на открито, защото има опасност от наранявания от падащи предмети.
Ако сте далеч от дома си, влезте в обществена сграда, подлез, потърсете сигурен подслон.
Ако сте на път, спрете автомобила на открито място, далече от електропроводи, дървета и от надвиснали скални маси. Потърсете подслон.
Ако сте на полето или в планината, заемете най-ниските възможни места до отминаване на опасността.

Свързани новини

Община Струмяни набират заявления за предоставяне на дърва за огрев

vesito

Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР Благоевград

vesito

Община Разлог започна подобряване благоустройството на улица “Петър Берон” в село Бачево

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.