Кампания „Коледна елха“ в Банско

Община Банско обявява за втора поредна година кампания „Коледна елха“, която се фокусира върху нов живот за коледните дървета.
Този път, в зелените площи пред Общинска администрация в гр. Банско, ще бъде поставено живо коледно дърво, което ще бъде украсено от децата на града. Веселата идея позволява на всяко дете да добави своята ръчно изработена играчка от отпадъчни материали, а през пролетта дървото ще бъде засадено на подходящо за целта място.
За тези, които искат да украсят жива елха у дома, но не могат да се грижат за нея след празниците, Общината предлага да я съхранява и след това да я засади в обществено пространство. Събитието за засаждане на дърветата ще се проведе през март-април, където всеки участник ще има възможността да засади и осинови своето дърво.
Така, чрез участието на гражданите, кампанията не само запазва коледната магия, но и подсилва връзката между хората и природата.
Събирането на отрязани коледни елхи също ще бъде част от инициативата, като те ще бъдат преобразувани в естествен тор и използвани за поддържане на общинските площи.
От 3-ти до 25-ти януари 2024 г., Община Банско предлага пункт за събиране на живите и отрязани дървета в двора на общинския гараж на улица „Дунав“ № 22.
Заповядайте и станете част от този проект за обич и грижа към природата!
Може да е графика на коледна елха и текстово съобщение

Свързани новини

Змии плъзнаха в центъра на Благоевград след обилните дъждове

vesito

ВрИД Kмeт нa oбщинa Сатовча с поздравителен адрес по повод Деня на българския лекар

vesito

В тунел „Железница“: Какво е ограничението на скоростта, какви са глобите и какви нарушения се правят?

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.