Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР – Благоевград

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР – БЛАГОЕВГРАД

1. На 26.01.2024 г., под контрола на служители на НАП е извършена проверка за освобождаване на стоки на търговско дружество в склад в гр. Петрич, където от органите на реда е установено съхранението на около 10 265 чанти, носещи запазена търговска марка без съгласието на правопритежателя. За случая е уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно производство.

2. В следобедните часове на 27.01.2024 г. в 01 РУ-Благоевград е получен сигнал за извършена кражба на служебен лаптоп, оставен без надзор до вратата на медицински център в гр. Благоевград. След незабавни действия, от работещите по случая полицейски служители е установен извършителят на деянието. Инкриминираната вещ е открита.

3. Полицейски служители на 02 РУ-Благоевград работят по получен, на 26.01.2024 г., сигнал от 20-годишна чужда гражданка, че около 18:00 часа на 22.01.2024 г. в района на алеята в близост до общежитията на университет в централната градска част на Благоевград, непознат за нея мъж е издърпал от врата й и й е отнел две метални колиета. За случая е уведомена РП-Благоевград. Образувано е досъдебно производство.

4. В обедните часове на 26.01.2024 г. в РУ-Сандански е получен сигнал за извършена кражба от стопански обект /постройка/ в местността „Боруна“, землище на гр. Сандански. От органите на реда е установено, че чрез повреждане на прозорец е проникнато в постройката и е отнет телевизор. По случая е образувано досъдебно производство.

5. На 28.01.2024 г. в 01 РУ-Благоевград е съобщено, че за времето от 18:00 часа на 27.01.2024 г. до 02:00 часа на 28.01.2024 г. е увредено странично огледало на лек автомобил „Опел Астра“, паркиран в ж.к. „Освобождение“ в гр. Благоевград. Образуван е заявителски материал. Работата продължава.

Свързани новини

Хижа „Беласица“ край Петрич с награда за най-чиста хижа в годишните номинации и класации за хижите в България

vesito

Силвия Аздреева представи в Петрич книгата си „Да покориш себе си“

vesito

Николай Шушков: Първата ми задача като кмет ще бъде да насоча общински инвестиции в квалифицирана работна ръка

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.