Изложба – базар на гоблени, изработени от младежи със специални потребности в Банско

За пореден път, младежи със специални потребности подреждат в Туристическия информационен център изложба на свои творби. Потребителите на социални услуги от „Защитени жилища 3 и 4“ в гр. Банско са изработили разнообразни гоблени с много старание и умения. Всяко от изделията е наситено с емоции и изразява индивидуалността на творците. Младежите са закупили материалите за гоблените със собствени средства, което прави всяка творба още по-специална.
Кметът Стойчо Баненски и заместниците му Сашка Въчкова и Магдалена Юсева присъстваха на откриването на изложбата. Те изразиха възхищението си от майсторството на младежите и им пожелаха да продължават да творят различни художествени произведения, с което да осмислят времето си и да радват хората.
Изложбата-базар ще бъде отворена до 3 декември, когато се отбелязва Международния ден на хората с увреждания.
Посетете изложбата и изберете гоблен за своя дом! Ще зарадвате себе си и ще подкрепите сръчните младежи от Защитените жилища!

Свързани новини

Без „Синя зона“ на 22 септември в Сандански

vesito

Близо 600 деца от цяла България изработиха красиви мартеници в конкурса „Мартеницата – да запазим традицията жива“.

vesito

Сандански се прекланя пред делото на Левски

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.