Двама с прекратени договори от ЮЗУ

Досегашният ръководител на отдел “ Европейски проекти“ в ЮЗУ – Благоевград проф. Петър Миланов е с прекратен срочен трудов договор. От началото на тази седмица 72-г. професор вече не е част от академичната общност и не се води на работа в ЮЗУ „Н. Рилски“.Самият проф. Миланов идва в благоевградския университет от Българската академия на науките, където е бил секретар и зам. директор на Института по математика и информатика. През 2000 г. става доцент, а 12 години по-късно – професор в професионално направление „Математика“ /изследване на операциите и математическо моделиране в биологичните нау-ки/. Дълги години проф. Миланов бе преподавател в катедра „Информатика“ в ЮЗУ, а от 2008 г. изпълнява и длъжността експерт и ръководител на отдел „Европейски проекти“

С прекратен срочен договор е и помощник-ректорът на ЮЗУ Николай Тахов, който работи в ЮЗУ от 1995 година. За разлика от проф. Миланов, който не се появи на проведеното в петък Общо събрание на служителите и администрацията, Н. Тахов дойде в аулата. Той застана пред микрофона и благодари на колегите си за съвместната работа, като им пожела здраве и весели празници. След краткото изявление досегашният пом. ректор си тръгна, като бе изпратен с аплодисменти.

ЕКИП “ СТРУМА“

Свързани новини

Вчера стартира изграждане на 2 броя регулатори на налягане по бул.“Пейо Яворов“ гр.Благоевград

vesito

Профилактика на резервоарите и водопроводните мрежи на територията на община Разлог

vesito

Изграждат площадка за медицински хеликоптери край село Фъргово, община Сатовча

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.