Земетресение 4,8 по Рихтер край Пловдив, усети се в цяла България

Точно в 15,26 часа силно земетресение разлюля Пловдив и стресна мнозина по високите етажи. Срути се част от мазилка на комин от сграда в центъра на града.

„Бюрата се разскърцаха, трусът беше кратък, но интензивен. Поне беше над 4 по Рихтер“, коментират подплашени пловдивчани. В центъра на града се срути мазилка от сграда. Мнозина, които живеят по високи етажи, са се стреснали сериозно. „Просто се разлюля, не е паднало нищо, но се усети. Както бях задрямала, ме разлюля и се уплаших“, разказа Катерина Милева, чийто апартамент е на 8-ия етаж в Пловдив. По данни на Геофизичния институт към БАН магнитудът е 4,8 по Рихтер, а дълбочината – 4,5 км. Епицентърът е между Садово около Асеновград.  Трусът е продължил около 10-12 секунди. „Разтресе като бомба“, пишат асеновградчани.

Свързани новини

Барчето на операта в Благоевград вече е с нов наемател

vesito

Пластмасовата книжка изчезва още догодина!

vesito

174 са новите случаи на коронавирус в страната, в област Благоевград са 28 за последните 24 часа

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.