За наши може, за тези, които го избраха – не може! Томов разпореди: Децата на общинските служители да ходят на детска градина, а за жителите на община Благоевград няма място!

Детска градина № 8 „Вечерница” в Благоевград вече приема не само децата на медици и полицейски служители, които са на първа линия в битката с Ковид-19, но и работещи в Общинската администрация.

Осма детска градина е избрана заради близостта си до двете най-големи болници и сградата на кметството в Благоевград. В момента в нея има записани 14 деца, но могат да се приемат и много повече. За безопасността и здравето на децата и служителите в детското заведение са взети всички необходими мерки.

„Вдигнати са всички постелъчни материали, килимите, редуцирани са играчките, оставен е възможно най-големият минимум от играчки и те също подлежат на дезинфекция и почистване”, обясни директорката Катя Низамова вчера в тв ефира.

От детската градина очакват през следващите дни да се увеличи броят на децата, след като е решено в нея да се приемат и деца на работещи в Общинската администрация.

„Много хора са вкъщи да гледат своите деца, ние не можем да обслужваме гражданите и в тази връзка сме взели това решение”, обясни Румен Томов, кмет на община Благоевград.

Новината провокира коментари сред благоевградчани, които звъняха в „Струма” с въпроса: Защо чиновниците в общината са с привилегии пред останалите данъкоплатци, които също са на работа, но трябва да поемат и грижите за децата си заради затворените детски градини и ясли?

 

Ако получат разрешение от Министерството на здравеопазването, в Благоевград са готови да разкрият и яслена група за децата на служители на първа линия в борбата с коронавируса и на общинските служители.

 

Източник: В.“Струма“

Свързани новини

Висшият съдебен съвет се заема с казуса за отстраняването на Иван Гешев

vesito

Малките биатлонисти на Банско с призови места от Държавното първенство в Троян

vesito

Потрошиха заведение в Якоруда

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.