Изграждат „Дом на покойника“ в Банско

Вчера кметът на община Банско Стойчо Баненски подписа договор за изпълнение на строително-монтажни и строително-ремонтни работи за обект: „Дом на покойника – груб строеж в гр. Банско“. Изграждането му е част от предизборната програма на Баненски, с което ще се удовлетвори една отдавна чакана от гражданите социална потребност. Обектът ще бъде реализиран в Гробищния парк на град Банско.
Фирмата-изпълнител „ГРАДИВ 77“ ЕООД, която спечели обществената поръчка, има зад гърба си редица успешно приключени социално значими проекти на територията на общината: „Подобряване на енергийната ефективност, ремонт на покрив и осигуряване на достъпна среда в здравна служба, гр. Добринище“, съфинансиран от Проект „Красива България” при МТСП през 2023 г. и „Ремонт на поликлиника, гр. Банско“ съфинансиран от Проект „Красива България” МТСП през 2022 г.
„Сключването на договора за Дома на покойника е първа стъпка към изграждане на един необходим и очакван от банскалии обект. Дадох дума да го изградим – ето, вече направихме първата крачка за удовлетворяване на дългосрочни социални нужди на нашите съграждани“, заяви кметът Стойчо Баненски.

Свързани новини

Над 13 млн. лв инвестиции в двете братски общини Белица и Якоруда

vesito

Започна ремонтът в ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Петрич

vesito

Добра новина! Общински съвет защити интересите на благоевградчани. Строителство в парк „Бачиново“ няма да има

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.