Доц. Кунчев: За мен, като епидемиолог, мачове, дискотеки и фестивали не биваше да се състоят

През уикенда у нас се завръща футболното първенство и то с публика, а фестивалите на открито и нощните клубове функционират на почти пълни обороти, въпреки че пандемията е далеч от своя край. Доц. Ангел Кунчев е категоричен, че от позицията му на епидемиолог би препоръчал тази практика да се прекрати.

Ако трябва да отговоря, като епидемиолог, за мен футболните мачове, дискотеките и фестивалите не биваше да се допускат, но за щастие това решение не е в моите ръце“, каза държавният главен здравен инспектор пред БНТ.

Доцентът е разочарован от неспазването на противоепидемичните мерки в цялата страна, като той отчита, че обществото вече психологически е приело, че COVID-19 не е нищо особено и могат да продължат да си живеят в нормалния ритъм.

Ангел Кунчев отчита и влошаване на заболеваемостта в Западна Европа, докато в Източна ситуацията е достигнала един етап, в които страните се движат равномерно.

Той изтъкна още, че здравната система у нас е натоварена от 850-те болни, които се лекуват в болница в момента, но е доволен, че за сега тя се справя, въпреки опасенията.

Свързани новини

Ето какво ще е времето днес, събота, 20 април

vesito

Увеличиха обезщетението за раждане на първо дете в Гърция на 2400 евро

vesito

Д-р Ал. Цветанов- хирургът от Благоевград, който владее болката!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.