Недоволните се увеличават стремглаво! Децата в 8 ОУ в Благоевград близо година чакат обещаното им футболно игрище

Осем месеца директорът на VІІІ ОУ в Благоевград Сергей Биров чака от общината разрешение да ремонтира комина до входа на школото , от който още от миналата есен падат огромни парчета мазилка и създават сериозна опасност за всички 720 ученици, 72 души персонал и родители. През октомври по сметката на училището общината превела 9 300 лв за строителните дейности, но въпреки неколкократните сигнали от школския шеф, до момента никой от кметството не го упълномощил да ги изразходва, нито пък му е представена количествено-стойностна сметка.

В сигнал от преди дни до кмета Румен Томов директорът на Осмо училище напомня, че хем има пари, хем е с вързани ръце и не може да ги харчи без писмено разрешение от градоначалника, а лятото минава и новата учебна година наближава. Вторият сериозен проблем, който не търпи отлагане е окаяната вече спортна площадка с изкуствена трева в северния двор, където децата играят и се провеждат часовете по физкултура. Настилката спешно трябва да се подмени, тъй като е износена, на много места се отлепва и въпреки старанието на персонала се оголва до бетон.

Голяма част от двора не може да се ползва за занятия , тъй като освен земя няма друго покритие, а на места са останали части от панели още от строителството на училището.

Миналата година в плана за капиталовите разходи на общината бяха заложени 54 500 лв за изграждане на футболно игрище в двора на Осмо училище, от които 25 612 лв собствени приходи и 28 888 лв от МОН. За да ускори реализацията, школото заделило 2000 лв от бюджета си за изработване проект, който е представен в общината, а от министерството миналия август превели 25 000 лв за проекта, с 3 888 лв по-малко от поетия ангажимент Екскметът Камбитов предизборно направи и първа копка дни след откриването на учебната година и родители и ученици са в очакване.

Строителството на игрище е изключително важно за децата, твърди в сигнала си директорът Сергей Биров, който на два пъти е поставял проблемите си пред зам. кмета по строителството инж. Евг. Терзиев.

„30 000 лв. стоят заделени в бюджета на общината за строителството на спортното игрище в Осмо училище, директорът трябва да си свърши работата и да представи договор с изпълнителя , за да му ги преведем, няма никаква пречка това да стане преди началото на новата учебна година“, заяви кметът на Благоевград Румен Томов. За рушащата се мазилка той посочи, че проблемът е изчистен и ремонтът ще се извърши преди първия учебен ден.

Източник: В.“Струма“

Свързани новини

Община Разлог организира благотворителен коледен базар

vesito

БПГ „Ичко Бойчев“ отпразнува 10-годишния си юбилей

vesito

Илко Стоянов и Методи Байкушев ще се борят за кметския стол на балотаж в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.