Денят на Европа в Дупница

Община Дупница, съвместно с Информационния център на Европа Директно Дупница, вчера отбеляза Деня на Европа с редица активности сред младите хора.
Ученици от ОУ „Евлоги Георгиев“ и ПГ „Христо Ботев“ се включиха в инициативата, като взеха участие в организирана викторина, интересна беседа за европейската идея и грабнаха много награди. Гост на събитието бе г-жа Валентина Караганова – Зам. – кмет на Община Дупница.
След викторината учениците от ПГ“Христо Ботев“ участваха в беседа с председателя на НЧ „Ген. Георги Тодоров“ г – н Стоян Ушатов, на която научиха още за участието на България във Втората световна война, Деня на победата 9 май и значението му за Деня на Европа и Европейския съюз.
Гост на срещата беше г -н Първан Дангов, който поздрави учениците и учителите с празника и благодари на г -н Ушатов за интересната лекция.
Може да бъде изображение с 11 души, хора, които учат и текст, който гласи 'SF Ι'
Може да бъде изображение с 3 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 7 души и текстово съобщение

Свързани новини

Пъстра палитра от събития в Благоевград през месеца на любовта и виното.

vesito

/Видео/ Членовете на ОбС Кирил Илиев, Мария Гошева и д-р Цв. Балабанов защитиха работата на Консултативния съвет: Ние взимаме решения и даваме пред Щаба. Топката е в ръцете на Томов!
Вижте силните думи на тримата общински съветници…

vesito

Важно за жителите на община Струмяни

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.