Гражданка гневна на Румен Томов! Защо социално жилище в жк „Запад” за 415 000 лв. стои празно? Кой ще отговаря за похарчените пари и причинените неудобства на жителите на няколко жилищни блока в квартала?

Защо преходно социално жилище в Благоевград, изградено за 415 000 лв. в последните дни на мандата на бившия кмет Атанас Камбитов, стои още необитаемо и до какви поражения на новоизградената инфраструктура е довело голямото бързане тогава – тези въпроси поставя в гневен пост благоевградчанката Гергана Боянова.

„Кой ще отговаря за причинените неудобства на жителите на няколко жилищни блока в жк “Запад” на Благоевград?! Всичко започва през лятото на 2019 г., месеци преди края на управлението на г-н Камбитов!!!

За изключително кратки срокове, в рамките на около 3 месеца, стара постройка (работилница за служебните автомобили на община Благоевград) е преобразувана в “преходно жилище”! Според живеещи в близост се е работило денонощно, като няколко блока (около 6) са били подложени на невероятен терор!!! Какво ли е налагало това бързане, всичко да приключи преди местните избори в Благоевград?!

Разбира се, да бъдат усвоени въпросните 415 000 лв.!!!

За съжаление след близо две години тази постройка е необитаема, със следи от “голямото бързане” и горчивината на живеещите в близост, които на всичко отгоре все още “изпитват” здравината на автомобилите си!!! Изградените пешеходни тротоари, или поне останалото от тях, се използват за паркиране на автомобили!!!”, това пише в поста си Гергана Боянова и прилага снимки от мястото, на които се вижда рушаща се инфраструктура, както и самото необитаемо социално жилище.

Репортер на „Струма” потърси за коментар зам. кмета Василиса Павлова. Ето какво заяви тя:

„Тази услуга заедно с още четири са нови за община Благоевград и са разработени в рамките на общ проект с европейско финансиране. Услугите предстои да бъдат разкрити, като в началото на новата година ще се обявят конкурси за избор на персонал, който да обслужва и обгрижва потребителите. По същия проект в бившия Дом за сираци има изградени 2 услуги, планирано е създаването на още 2, чието пускане също е предстоящо. Проектът предвижда до 2022 г. услугите да работят с европейско финансиране, след което общината ще трябва да ги защити пред държавата, за да продължат да се развиват, но вече с финансиране от републиканския бюджет“, каза В. Павлова.

Източник: В.“Струма“

 

Свързани новини

Николай Шушков: Загубените работни места в Благоевград не са просто статистика, става дума за човешки съдби

vesito

Община Сандански осигурява безплатна кино прожекция на документалния филм за Мара Бунева

vesito

Магазини за месо Марта СКМ поддържат високи стандарти и се радват на доволни клиенти

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.