100-г. юбилей на училището в Кресна

В навечерието на Деня на Светите братя Кирил и Методий и българската азбука стотици кресненци празнуват впечатляващ юбилей. С тържествен концерт в центъра на града, събрал стотици хора, кметът Николай Георгиев и общината отбелязват 100-годишнината от началото на учебното дело в Кресна и от създаването на средното училище „Свети Паисий Хилендарски“.
„За пореден път се убеждавам, че за нас българите няма по-скъпо и ценно от просветата и образованието на нашите деца и внуци. Така е, разбира се, и в Кресна, където сме заедно с колегата от групата на ГЕРБ – СДС в Народното събрание Георги Георгиев. И двамата видяхме в очите на кмета Георгиев, на директорката Драгомира Тасева и на стотиците кресненци гордостта от факта, че тяхното училище навършва един век.Сърдечно им благодаря за поканата и възможността да бъда сред гостите на тяхното тържество! Честит празник на знанието, приятели от Кресна!“ – обяви бившият вътрешен министър Младен Маринов. 

 





Георги Георгиев гост на кмета на Кресна за 100-г. юбилей на школото

Свързани новини

Талантливата Крисия Тодорова ще празнува 1 юни в Кюстендил

vesito

Солистите от Фолклорна формация „Славеи“-Сандански отличени с награди за млади таланти в конкурса „Звезди в радиото“ 2024

vesito

Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР-Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.