Кметът на община Кресна подписва нови два важни проекта за над 5 млн. лв.

Кметът на община Кресна Николай Георгиев трябва да подпише в близките дни споразумения за изпълнение на два мащабни проекта.

„Сега чакаме само подписването на още един проект по капиталовата програма на държавата. С държавни пари трябва да се извърши реконструкция на част от вътрешната водопроводна мрежа на град Кресна. Парите, заложени за този ремонт, са 2 980 500 лева“, заяви кметът Николай Георгиев. Пред подписване е и проектът за подобряване на енергийните характеристики на сградата на Общинска администрация в града. Целта е да се намалят разходите за енергопотребление и да се спести значим публичен ресурс, който да бъде пренасочен за местно развитие и благоустройство.

С ремонта на сградата ще се подобрят условията за работа на местната администрация, а постройката ще придобие съвременен вид. Общата сума по проекта възлиза на 2 213 000,04 лева, а вече е избран изпълнител на ремонтните дейности. Кметът Николай Георгиев вече подписа споразумения по капиталовата програма на държавата за два проекта. Единият е на стойност 6 738 600 лева, парите са предвидени за реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа и благоустрояване на улици в село Сливница. По този начин ще се подобрят условията за живот на местните хора, ще се осигури по-качествена услуга на водоподаването, ще се намалят загубите на живителна течност. Другият значим проект е за благоустрояване на село Долна Градешница – реконструкция на улична мрежа и площад, изграждане на детски площадки. Сумата за тези дейности е в размер на 5 223 500 лева. Така ще се надгради за по-добра инфраструктура в населеното място.

Свързани новини

Иван Мишев представи новата си детска книга в Гоце Делчев

vesito

Внимавайте, шофьори! Пускат новите мобилни камери на пътя

vesito

Ужас! Антирекорд за денонощие: 330 нови заразени с COVID-19 у нас, Благоевград – 19

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.