Времето днес, прогноза за събота, 17 февруари

Днес времето ще остане без промяна – със слаби превалявания в Източна България и безоблачно в останалата част от страната, предаде БНТ. Температури ще останат в широки граници – сутринта от минус 3° на запад до плюс 6° на изток, а следобед ще бъде обратното. Най-ниски ще останат максималните в Източна България, където облачността ще намалее едва в края на деня, около 7° – 8°, в комбинация със слаб до умерен северен вятър. В останалата част от страната ще бъде слънчево, с максимални температури между 10° и 15°, в София – около 12°.

По Черноморието ще превалява главно по южното крайбрежие, но навсякъде ще бъде ветровито, с умерен северен вятър. Вълнението на морето постепенно ще отслабва. Слънчево ще бъде в планините, с изключение на масивите от Източна България, където ще бъде облачно, но вече почти без валежи. Ще духа слаб до умерен северен вятър, а максималните температури по най-високите върхове ще бъдат от минус 6° до минус 2°.

Свързани новини

Важна информация във връзка с годишното приключване в НАП

vesito

Жълти и оранжеви кодове за опасно време в събота

vesito

Кметът Първан Дангов даде старт на „Дупница рън“ 2024

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.