Шест училища в община Петрич са одобрени за изграждане на нова спортна инфраструктура

Одобрение за финансиране идва по внесени проекти пред МОН по Национална програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 – 2027 година. Община Петрич оказа, където това бе необходимо, пълно административно съдействие и финансова подкрепа за изготвяне на проектите и подготовка на нужната документация, за да кандидатстват училищата.
Община Петрич е поела и ангажимент за съфинансиране по четири от одобрените проекти, при които стойността на отпуснатите по Програмата средства е по-ниска от предварителната количествено-стойностна сметка за спортните обекти.
Одобрените училища са:
-ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, с. Кавракирово – изграждане на нов физкултурен салон. Съфинансиране ще има от Община Петрич;
-ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, с. Марикостиново – ремонт на съществуващ физкултурен салон. Община Петрич отново ще участва със съфинансиране;
-ПГ „Пейо Яворов“, гр. Петрич – изграждане на нова спортна площадка;
-СУ „Никола Вапцаров“, гр. Петрич – изграждане на нова спортна площадка. Съфинансиране по проекта от Община Петрич;
-СУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Първомай – изграждане на нова спортна площадка;
-ОУ „Братя Миладинови“, с. Кърналово – изграждане на нова спортна площадка, където Община Петрич отново участва с дофинансиране.
-Успяваме с колективни усилия!
-Доказваме го в името на децата!

Свързани новини

Европейска седмица на мобилността върви в Банско динамично

vesito

Ремонтът на ул.”Глазне” в Банско е в последна фаза

vesito

Кметът на Дупница Първан Дангов със сигнал до Районната прокуратура за незаконни ВиК отклонения

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.