/Аудио/ Съветникът д-р П. Янкулски: Защо Томов бърза? Трябва да се питат хората, къде да се изгради православен храм в Благоевград, трябва да се обмисли!

Общинският съветник д-р Павлин Янкулски внесе предложение важни въпроси за развитието на община Благоевград да се разискват на местен референдум. Предложението е внесено в Общинския съвет и ще бъде обсъдено на следващо заседание.

Конкретният пример е за избор на мястото, където да се изгради бъдещият православен храм в Благоевград. Д-р Янкулски не е съгласен с избора на място на общинския пазар. Там мястото е недостатъчно, освен това няма да има място за изграждане на допълнителни сгради към храма, няма да има място и за паркинг за посетителите на храма. Един храм се изгражда така, че да остане стотици години.

Според д-р Янкулски подходящо място за православен храм е в парк „Македония“. Храмът може да се изгради в по-високата част от парка и то така, че да се вижда от автомагистрала „Струма“ и от всички части на града. Предстои изграждането и на нова улица покрай парка до кръстовището с кръгово движение в квартал „Еленово“. Така ще има и транспортна връзка между улица „Св.Димитър Солунски“ и един от големите квартали на Благоевград.

Предложението за избор на ново място може да се обсъди на местен референдум в Благоевград и да се вземе най-правилното решение.

Предложението, адресирано до Общински съвет -Благоевград, идва само ден след като бившият директор на пощата в Благоевград Димитър Ирибозов обяви публично чрез в. „Струма“ позицията си, че важните въпроси за развитието на града им благоевградчани трябва да решават след публични обсъждания, защото съветниците нямат експертен капацитет да се произнасят по различните въпроси.

Източник: Радио Благоевград

Свързани новини

Председателят на ОбС Андон Тодоров: В Благоевград е нужно да се изработи изцяло нов Общ устройствен план. Групата на Зелените внесе наредба с мерки за овладяване на популацията с бездомните кучета, има терен за 2-и приют в с. Долно Церово
Подлезът в „Грамада“ е жизненоважен за града, реализацията му се бави, категоричен е парламентарният шеф

vesito

Изложба – базар на гоблени, изработени от младежи със специални потребности в Банско

vesito

Започва ремонт на обществените тоалетни в Разлог

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.