Ясно е! ГЕРБ вкарва 4-ма депутати. Изпарява се надеждата Ивайло Златанов да стане депутат

ГЕРБ получават четири мандата в Благоевградска област, а не 5 както се предполагаше, показват изборните сметки засега. Благоевград остава без депутат в следващото 45-то Народно събрание.

Все още има надежда, но не е ясно напълно дали Ивайло Златанов ще замени шефския стол в РИО-Благоевград с депутатската банка.

Сигурни депутати са Стефан Апостолов, Александър Мацурев и Георги Динев. След тях по преференции се нарежда Стоян Стоев от Сандански. Все ще не е ясно водачът на листата на ГЕРБ  Росен Желязков от коя област официално ще стане депутат. Ако  влезе в парламента от София  и той  ще освободи мястото си в Благоевград за Стоян Стоев. За сега обаче сметките показват ,че депутатите от ГЕРБ ще бъдат четирима. Ако депутатите са 5 и  Желязков се откаже, тогава ще има реален шанс Ивайло Златанов да стане депутат.

Партията на Слави  „Има такъв народ“ със сигурност получава 2 мандата.  Депутати стават  бившият общински съветник в Благоевград и зам. кмет на Петрич Илко Стоянов и вторият в листата – 48-годишният юрист от Благоевград Георги Попов, който работи в „Топлофикация София”.

Два мандата получава ДПС – водачът на листата Йордан Цонев и Елхан Кълков, БСП също  остава с двама народни представители.

„Демократична България-обединение” ще получи един мандат, тъй като по-големите партии дават място и за по-малките.  Обединението получи 7 837 гласа в областта или 5,10 %.

Очаква се скоро да има  окончателни данни  за имената на  11 депутати от Първи благоевградски многомандатен избирателен район.

Свързани новини

Областният управител Мария Димова заедно с възрастни хора от Дом „Света Петка“ украсиха коледната елха

vesito

Улеснен достъп до спортни площадки в Разлог

vesito

Кметът Атанас Стаянов подписа ключови споразумения с министър Цеков за финансиране на четири важни инфаструктурни проекта

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.