ГЕРБ-Благоевград се „самоубиха“! Димитър Урдев от гражданска листа с най -много преференции в общината

Какви резултати от преференциите получиха кандидат-депутатите от Благоевград в общината си и дали ще могат да седнат зад депутатските банки е най-актуалната тема днес в града.

Най-добър резултат завоюва бизнесменът Димитър Урдев от Благоевград, който участва в листата коалиция „ГЕРБ-СДС” от гражданската квота.

Той получи 2 098 преференции в община Благоевград. Другият представител от гражданската квота на коалицията Тео Тошев получи 174 гласа.

Вторият в листата Ивайло Златанов събра 1 236 гласа. Шефът на НОИ-Благоевград Илиан Георгиев получи 1 629 преференции, а бившия общински лидер Йордан Андонов- 334 гласа. Най-младият представител Александър Петков събра едва 19 гласа от гласоподавателите в община Благоевград.

На Димитър Урдев не достигат само 382 гласа да мине 7% бариерата и да стане депутат. Той е бивш дългогодишен общински съветник от Земеделски съюз „Александър Стамболийски”.

Като цяло преференциите на партийните членове на ГЕРБ в общината са твърде малко. Ако нямаше толкова много мераклии за депутати можеше да се обединят около една фигура и тя да получи повече преференции. Така щеше да има представител на ГЕРБ от Благоевград в следващия парламент.

Така на практика направиха социалистите и единственият кандидат от Благоевград в листата на БСП беше Любен Милев , той получи 2 183 гласа. На него не му достигнаха 60 гласа да осъществи мечтата си и да стане депутат.

 

 

Свързани новини

Човек на Румен Томов и К. Паскалев натисна РИОСВ да разреши строителство на жилища в парк Бачиново

vesito

Община Разлог и “МБАЛ- Разлог“ с благотворителна кампания под надслов: “Ранното диагностициране спасява животи!”

vesito

Скок на банковите такси с 30% за година

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.