Шефът на вътрешно отделение д-р Р. Кондев дежурен на Бъдни вечер и Коледа, 156 пациенти с Ковид-19 посрещат празниците в болниците в Пиринско

Началникът на вътрешно отделение на МБАЛ – Благоевград д-р Румен Кондев ще посрещне коледните празници на работното си място. Той е дежурен на Бъдни вечер и в следващите два дни – 25 и 26 декември.

Младата лекарка от Северна Македония д-р Моника Симевска също е ангажирана с дежурства в спешно-приемно отделение. Най-новото попълнение д-р Мария Георгиева също дава дежурства, а от януари започва специализация по реанимация.

„В момента болните с Ковид-19 във вътрешно отделение са 17. Макар ситуацията да е по-спокойна, приемът на пациенти при нас е интензивен. Онзи ден постъпиха 7 души наведнъж, които са насочени за лечение от спешно-приемно отделение. Болните са на различна възраст. Последните приети пациенти с коронаинфекция са две жени от Дома за стари хора в Симитли”, каза за „Струма“ д-р Кондев.

Източник:Вестник Струма

Свързани новини

„Спортувай активно, живей здравословно“ – проект на Баскетболен клуб „Вихрен“ за достъп на младежи до спортни дейности

vesito

Започна вторият етап на енергийното обновяване на многофамилни жилища

vesito

Третират борови насаждения на територията на община Гоце Делчев

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.