Шефът на вътрешно отделение д-р Р. Кондев дежурен на Бъдни вечер и Коледа, 156 пациенти с Ковид-19 посрещат празниците в болниците в Пиринско

Началникът на вътрешно отделение на МБАЛ – Благоевград д-р Румен Кондев ще посрещне коледните празници на работното си място. Той е дежурен на Бъдни вечер и в следващите два дни – 25 и 26 декември.

Младата лекарка от Северна Македония д-р Моника Симевска също е ангажирана с дежурства в спешно-приемно отделение. Най-новото попълнение д-р Мария Георгиева също дава дежурства, а от януари започва специализация по реанимация.

„В момента болните с Ковид-19 във вътрешно отделение са 17. Макар ситуацията да е по-спокойна, приемът на пациенти при нас е интензивен. Онзи ден постъпиха 7 души наведнъж, които са насочени за лечение от спешно-приемно отделение. Болните са на различна възраст. Последните приети пациенти с коронаинфекция са две жени от Дома за стари хора в Симитли”, каза за „Струма“ д-р Кондев.

Източник:Вестник Струма

Свързани новини

Три дни до крайния срок за записване за Фестивала “Симитлия – Древната земя на кукерите”

vesito

В Банско се проведе тържество, посветено на 138-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия

vesito

Андон Тодоров: С покривни фотоволтаични системи, ще стопим сметките за ток и вредните емисии, с Индустриалната зона – и безработицата

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.