Ученици от Кочериново на 8-дневна визита в Италия по „Еразъм+“

Като част от проекта за училищен обмен на „Еразъм+“„HEALTHY MIND – HEALTHY LIFE“, 22-ма ученици от СУ „Христо Ботев“ в Кочериново посетиха италианския град Кастеламаре и гостуваха от 2 до 10 октомври на местното училище ITS „Luigi Sturzo“, приветствани от директора Чинция Торико.

Българските ученици бяха ръководени от учителките Василка Тасева и Даниела Миланова, придружени от двама техни колеги, които наблюдаваха уроците по английски език и компютърни технологии на италианските си колеги. По този начин учителите имаха възможност да обменят опит и да покажат добри педагогически практики. Гостите бяха посрещнати при пристигането си от деветокласници и десетокласници в направление „Туризъм“, които ги разведоха из училището и им показаха класните стаи и специално оборудваните кабинети.

Избрани учители по английски език и 20 ученици от всички класове участваха в семинарите, организирани от представителите на асоциацията „Активни младежи за образование“, ръководена от Фердинандо Ди Руоко. Дейностите по този нов проект са свързани с екологичния преход, здравословните хранителни навици и възприемането на правилен начин на живот. Беше организирана и обиколка с екскурзовод на град Соренто, по време на която двама ученици от 11 клас бяха гидове на английски език, който е и работният език на обмена. /Инфомрежа.бг

 

Свързани новини

Кметът на Сатовча Арбен Мименов с поздравителен адрес по повод Рамазан Байрам

vesito

Тържествена програма за 6 септември в Разлог и Банско

vesito

С редица инициативи в Сандански бе отбелязан Международния ден на хората с редки болести

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.