Важно за шофьорите! Тече полицейска акция в цяла България

Междинни резултати от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата.

13 104 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция, за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 16 125 водачи и пътници. Съставени са 3077 фиша и 748 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на изминалия ден са установени общо 29 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 12 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 17 – с над 1,2 на 1000, двама са отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 15 водачи, а седмина са отказали да бъдат тествани.

Снимката е илюстративна

Свързани новини

Кадрови трус в Спешен център – Благоевград! С Ковид инфекция е и директорът на ЦСМП д-р Кр. Михайлов

vesito

Еврохолд поиска връщане на лиценза на Евроинс Румъния с цел предотвратяване на щети за румънската икономика за 1 млрд. евро и осигуряване на подкрепа за развитие от акционерите

vesito

18-годишната Дебора е изнервена от бавенето на делото срещу Георги

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.