С цел превенция срещу наводнения! По разпореждане на кмета Илко Стоянов бе почистено дерето при с. Рилци

Коритото на дерето „Телкиев андък“, намиращо се в землището на с. Рилци, е почистено от саморасли храсти и дървета. Целта е да бъде минимизиран рискът от наводнения чрез осигуряване на нормална проводимост на високи води при интензивни валежи, опазване на живота, здравето и собствеността на жителите от една страна, а от друга предотвратяване на сериозно увреждане на общинската инфраструктура (пътища, мостове и т.н.). Почистването е извършено от служители на ОП „Озеленяване“.
Кметът Илко Стоянов, който е председател на Общинския съвет за намаляване на риска от бедствия, стриктно прилага необходимите действия с цел превенция на наводнения.
В тази връзка бе почистено и продължението на коритото на река Благоевградска Бистрица от „Бачиново“ до вливането на водите ѝ в р. Струма.
Според изготвения от Общината план-график, следва почистване на коритото на „Струмско дере“ в едноименния квартал.

Свързани новини

Единствен жител на симитлийско село не се страхува от коронавируса

vesito

Тъжна вест! Отиде си големият режисьор Ставри Карамфилов

vesito

Поклон пред Мануш Войвода и неговите четници!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.