Планински СПА комплекси и имоти за краткосрочно отдаване: Най-горещата инвестицията на 2022 г.

Инвестициите в имоти за краткосрочен наем са естествена следваща стъпка след тези, в имот за дългосрочно отдаване. Особено атрактивни са туристическите имоти в планината, тъй като това все още е перспективен сектор за България. Това заяви собственикът на Pulse Building Constructions – Паскал Дойчев, по случай старта на кампанията за продажба на частни имоти в новия луксозен СПА комплекс Grand Therme Resort Banya.

Комплексът е разположен на площ от 62,000 кв. м. и включва както хотелска, така и жилищна част. Курортът се позиционира като ексклузивна дестинация от алпийски тип, а основният му акцент са две големи СПА зони с 2,700 кв. м. и 4,200 кв. м. площ.

Фокус на кампанията на Pulse Building Constructions са 60-те апартамента и 19-те къщи, предлагани на свободния пазар от дружеството-управител Гранд Хотелс Мениджмънт. Цените на имотите са от 72 хил. евро за апартамент до 300 хил. евро за самостоятелна къща, а квадратурите варират между 57 и 105 кв. м.

Строителят предоставя опциите „завършване до ключ“ и „управление на имота“, които повишават стойността на инвестицията, тъй като тя може да бъде изцяло дистанционна.

Познати като Aqualida Private Homes, къщите в Grand Therme Resort Banya са построени изцяло от естествени материали и съчетават модерни архитектурни решения с типичен възрожденски стил. Каменната зидария запазва топлината през зимата и прохладата през лятото, а дъсчената обшивка от сибирска лиственица придава на домовете характерен уют.

Къщите са разположени в самостоятелни парцели с дворове от 381 до 808 кв. м., конструирани така, че да позволят редица удобства. Сред тях са джакузи с гореща минерална вода, барбекю зона или закрита площ за паркиране на до две коли.

Етажното разпределение на първия етаж включва дневна с кухня и трапезария, спалня, баня с тоалетна, складово помещение и тераса. На втория етаж пък са разположени 3 спални, две бани с тоалетни, гардеробно помещение и тераса с гледка към Пирин.

„Решихме да предложим тази инвестиционна възможност на свободния пазар, а не на крупни бизнеси, защото вярваме в силата на българския предприемачески дух. Grand Therme Resort Banya е един от първите планински комплекси в страната, които предоставят инвестиционна възможност на частни купувачи в перспективен регион на страната“, отбелязва Дойчев.

Така например според агрегатора на данни AirDNA в Банско в сайта за краткосрочни наеми AirBnB се предлагат повече от 400 имота за краткосрочен наем. От особено значение е, че пазарът там отбелязва ръст в „ниския“ лятно-есенен сезон в сравнение с „високия“ зимен през 2021-2022 г.

За сравнение в столицата има повече от 2,100 имота от този тип, което насища пазара и сваля цената. В София средната цена на нощувка е 43 евро, докато в разположеното само на 4 км. от с.

Баня Банско, средната цена на нощувка е 51 евро. Това представлява повишение от 18.6% в полза на планинската дестинация.

Още миналата година от имотния бранш съобщиха, че сделките с инвестиционни жилища в страната набират сила. В интервю за голяма бизнес медия Полина Стойкова, изпълнителен директор на Bulgarian Properties уверява, че с усещането, че пандемията е отминала инвеститорите „все по-уверено се намесват на пазара и това води до превключване на скоростта и връщане почти изцяло на нивата преди пандемията“.

Тенденцията е още по-позитивна от гледна точка на посещаемостта. По данни на Министерство на туризма през януари 2022 г. общият брой туристически посещения на чужденци в България е близо 223,000, което представлява увеличение с 87.9% спрямо същия период на миналата година.

Според данни на Националния статистически институт (НСИ) пък през 2021 г. в туристически дестинации в страната са похарчени повече от 1 млрд., 480 млн. лева само от български туристи.

Нещо повече – Благоевградска област, където е разположен Grand Therme Resort Banya, е най-доходоносната планински район в страната. През 2021 г. той е генерирал повече от 14 млн. лв. само от нощувки.

Благоевградска област е и водещият регион в страната по инвестиции по линията на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ). Тази година повече от половината средства са инвестирани в развитие на инфраструктурата и комуникациите, следвани от регионални инвестиции, околна среда и конкурентоспособност.

Според Паскал Дойчев всички тези фактори – съживяването на туристическия бизнес, подновения интерес към инвестиционни жилища, благоприятната икономическа картина и сравнително слабото предлагане на краткосрочни наеми в района на с. Баня – превръщат Grand Therme Resort Banya в един изключително атрактивен актив за диверсифициране на инвестиционното портфолио. Именно затова и строителят гарантира 9% възвръщаемост на всеки купувач.

Разберете повече за Grand Therme Resort Banya на нашия официален уебсайт www.pbc.bg/grand-therme-resort/ или в специализирания сайт за къщите на територията на комплекса: www.aqualida.bg/

Заявете оглед на един или повече от нашите ексклузивни имоти на [email protected] или на тел. 0878 236 671.

 

Свързани новини

Днес спират водата в Благоевград, вижте къде

vesito

Ден на цветята в община Банско

vesito

Катрин Гемкова с нов приз-най-добър таекуондист за 2023 при жените

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.