Съветникът Кирил Ваклинов: Призовавам Томов, по примера на кмета Бръчков, да освободи от наем всички, които ползват общински обекти за периода 27 ноември -21 декември

Да отпаднат наемите за периода 27 ноември -21 декември за всички, които ползват общински обекти, предлага общинският съветник Кирил Ваклинов. Предложението му е като подкрепяща мярка в условията на усложнена обстановка, по примера на кмета на Петрич Димитър Бръчков.

Ваклинов призова Румен Томов да отправи предложение за отпадането на наемите към съветниците от ОбС Благоевград.

Целта на предложението е да облекчим затрудненото положение, в което Ковид пандемията поставя всички. Надявам се, че приемането на тази икономическа мярка ще се отрази благоприятно за предстоящите празнични дни и ще компенсира до голяма степен евентуални загуби или спад в оборотите“, коментира Кирил Ваклинов.

Предложението му се отнася и за наемателите на общински жилища – социално слаби семейства, да бъдат освободени от наем, на търговски маси на общински пазар – производители на плодове и зеленчуци, на ползвателите на тротоарно право пред търговски обекти, на лекарски кабинети,
на производствени помещения – наематели на всички отдадени общински обекти.

Подпомагащата мярка да бъде валидна независимо дали обектите работят или не предвид заповедта на министъра на здравеопазването, предлага още съветникът Кирил Ваклинов.

Справката сочи, че посочената икономическа стъпка общо ще помогне на стотици жители на община Благоевград и техните семейства в града и селата.

Свързани новини

Протестиращи миньори и енергетици блокираха движението по АМ „Струма“ край Дупница

vesito

Община Разлог приключи изграждането на свързваща водопроводна мрежа в село Добърско

vesito

Времето днес, прогноза за събота, 20 май

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.