Край на сагата! Бизнесът се отказва, кочинки няма да има! Благоевградски адвокат с гневно писмо до Томов: Не е време за кебапчета и пиянски сбирки!

Без кебапчета, кюфтета и скара-бира остава коледния базар в Благоевград тази година. Всички ресторантьори, спечелили на търг сглобяемите заведения на площад „Г. Измирлиев“ пред общината са се отказали от договорите след заповедта за затваряне на ресторантите до 21 декември.
Много граждани реагираха остро на старта на монтаж на павилионите заради усложнената ковид обстановка , коментирайки в социалните мрежи , че отварянето им би било пир по време на чума. Миналата седмица кметът на Благоевград Р. Томов призна, че част от наемателите се отказват, а вчера стана ясно, че са го направили всички , които се готвеха, както предни години да запалят скарите в началото на декември.

Припомняме, че наддаването за „кочинките“ , както благоевградчани наричат временните заведения на базара, бе преди 2 седмици и на него съпрузите Милена и Димитър Грозданови от с. Рилци с успяха да шокират конкурентите си с оферта от 10 920 лв без ДДС за един от двойните павилиони . Останалите участници в търга тогава не скриха изумлението си от смелата оферта в условията на епидемия и ограничения на броя на масите . Вторият двоен павилион взе Николай Христов с фирмата си „Рони-НХ- 94“ ЕООД, който традицинно работи на базара с Иво Митев- Скиф. Двата малки павилиона от 8 кв.м. за скара-бира пък спечелиха Росен Десподов и Иван Байрактарски- Бари .

Вчера стана ясно, че и четиримата са решили да не се възползват от възможността след 21 декември да отвораят и да платят наем само за времето, в което ще ползват къщичките. Така за първи път коледният базар в Благоевград тази година ще се състои само от 4 павилиончета за подаръци, наети от Сергей Сукалински и съпругата му Надежда , плюс още едно, в което ще се продават предмети , изработени ръчно от потребителите на социални услуги в общината.
19 791 лв без ДДС се очакваха да влязат в общинската хазна от наемите на коледния базар тази година.

Известен благоевградски адвокат изпрати гневно писмо до кмета с настояване кочинките да спрат да работят. Не е време за кебапчета и пиянски сбирки, пише в писмото.

Източник: В.“Струма“.

Свързани новини

Вижте къде спират водата утре в ж.к. „Орлова чука“-Благоевград

vesito

MrBit регистрация е вече достъпна за българи

vesito

Бабин ден е! Разлог грее, премемен в носии, бабинчета, накичени със здравец мило надничат от цедилките на щастливи баби! Кръшно бабино хоро разиграва сърцата!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.