След нагласена документация! ВАС определи решение на Румен Томов като незаконно

ВАС отмени решението на благоевградския кмет Румен Томов от 3септември 2020 година детските и социалните заведения на територията на общината да се зареждат с месо от „Евро мийт енд милк“ ЕООД на бизнесмена Борислав Киройчев.

Със съдебния акт магистратите потвърдиха решението на КЗК, където производството бе образувано по искане на класираната на трето място фирма “Аллур“ ООД със собственик софиянецът Росен Ценов

Мотиват на Ценов за жалбата беше че на другите двама участници в обществената поръчка „Евро мийт енд милк“ ЕООД и софииската „Бохемис“ ООД на Кирил Рангелов не покриват критериите за подбор, заложени в документацията, тъй като двете фирми не разполагат с обекти и регистрирани по чл. 12 от Закона за храните за производство или търговия на едро с храни нямат на разположение необходимия минимум от транспортни средства отговарящи на санитарно-хигиенните изисквания за транспортиране на хранителни продукти и отсъстват от регистъра на БАБХ с фирмите, които имат  разрешителни за превоз на странични животински продукти.

Собственикът на „Алверде“ посочил и допуснати от комисията аргументирани грешки при формиране на ценовите предложения на класираните на първо и второ място участници.  Твърденията му за множество нарушения на ЗОП общо бяха насочени към тезата, че комисията ангажирана с провеждането на обществената поръчка е трябвало да отстрани двамата участници.  Преди да се произнесе КЗК отчете, че победителят „Евро мийт енд милк“ ЕООД на  градския бизнесмен Киройчев е дал най-ниска цена 1 026 938 лв. както и най-добро време за реакция при спешна поръчка 30 минути от склад в Благоевград, но въпреки това, комисията се съгласи с три от констатациите на жалбоподателя и върна обществената поръчка в община Благоевград с разпореждане днес да се направи ново класиране на трите оферти.

Бизнесменът Киройчев и кметът Томов обжалваха по единично решението на КЗК във ВАС и така се стигна до решението на магистратите освен че оставя в сила решението на КЗК ВАС осъжда   „Евро миит енд милк“ ЕООД и община Благоевград да за заплатят солидно на „Аллур“ сумата от 1000 лв. предстояща адвокатско възнаграждение. Решението на съда е окончателно и до дни комисията трябва да се събере и наново да да сметне оценките на тримата кандидати  да доставят месо на благоевградските деца.

 

Източник: Вестник“ Струма“

 

 

 

 

Свързани новини

Черна вест! Почина уважавана учителка от Благоевград

vesito

Силно земетресение събуди Турция!

vesito

Окръжна прокуратурата-Благоевград ръководи разследване на незаконна дейност на организирана престъпна група, занимаваща се с наркотици

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.