Новите електробуси тръгват по линия №12 в Благоевград от понеделник

Новите електробуси тръгват по линия №12 в Благоевград от понеделник, първите две седмици жителите и гостите на Благоевград ще пътуват с тях безплатно
Новосъздадената линия №12 от градския транспорт започва да функционира от 16 октомври (понеделник). Тя се обслужва от шестте електробуса, които Община Благоевград закупи наскоро и е с маршрут кв. „Грамада“ – кв. „Плажа“ – кв. „Грамада“.
Чрез нея се създава удобство за жителите, тъй като през горепосочените квартали до момента не минаваше градски транспорт. В допълнение на това, превозните средства са с нулеви въглеродни емисии ще допринесат за по-чиста околна среда.
Маршрутът на линията позволява на жителите на обхванатите квартали да достигат до всяка централна точка на града в рамките на по-малко от 15 минути. Осигурява се и възможност за прекачване на други от основните линии, част от обществения транспорт.
За периода от 16.10.2023 до 31.10.2023 г. линията ще се изпълнява ежедневно и регулярно от 6.50 ч. сутрин до 21.00 ч. вечер, като пътниците ще имат възможност да ползват услугите на линията напълно безплатно.
От 01.11.2023г. линията ще се изпълнява ежедневно от 5.50ч . сутрин до 21.10 ч. вечер, като цената на билета ще бъде както и на останалите линии – 1.20 лева.
Повече информация можде да намерите на сайта на Община Благоевград на: https://blagoevgrad.bg/…/novite-elektrobusi-trugvat-po…

Свързани новини

Мило тържество в Кресна

vesito

IT Metamorphosis разкрива нови работни места в Благоевград

vesito

Международен фестивал на планинарското и екстремно кино в Банско

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.