ПАМЕТЕН КОНЦЕРТ: Брюксел на крака пред великата Лили Иванова! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Паметна изява на примата на българската музика Лили Иванова в емблематичната зала “Флаже” в Брюксел. С вечните си хитове “Щурче”, “Детелини”, “Ветрове” и “Камино” Лили изправи на крака 900-те гости на бутиковия й концерт в сърцето на Европа.

Всяко изпълнение на примата бе посрещано с бурни овации и викове: “Лили, Лили”. В залата присъстваха множество дипломати от европейски страни, както и посланиците на Турция, Азербайджан, Сърбия, Македония, Косово, Черна Гора и Узбекистан, а пъстрата палитра от почитатели на българската звезда бе допълнена от гости от Франция, Германия и САЩ. Кметът на Брюксел също аплодира възторжено Лили Иванова. На сцената до Лили Иванова бяха нейните музиканти от LI Orchestra – Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Орлин Цветанов (цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Иван Йорданов-Чери (китари), Росен Ватев (ударни, перкусии), Христо Михалков (бас китара), LaTiDa (бек вокали).

Концертът беше организиран по инициатива на евродепутата Илхан Кючюк, а сред специалните гости бяха посланици, политици и представители на белгийски институции.

„Там, където Лили Иванова присъства означава, че присъства и България. Наистина го вярвам, защото Лили Иванова през годините показа на 4 поколения българи, че тя е непреходна. Изкуството, културата, песните са непреходни и могат да бъдат огромен портал към външната политика на България“, каза Илхан Кючук, цитиран от БНТ. В рамките на пътуването на Лили Иванова до Брюксел ще бъде направено и официално представяне на фондацията на примата в Европейския парламент, като целта е популяризиране на българската музика и култура. Лили Иванова ще бъде приета и в историческото кметство на белгийската столица, което се намира на популярния площад Гран плас, пише Епицентър.бг.

в.Телеграф

Свързани новини

Кола премаза и уби на място възрастен велосипедист

vesito

ЕРМ ЗАПАД ЗНАЧИТЕЛНО УВЕЛИЧИ ПРОВЕРКИТЕ ЗА НЕРЕГЛАМЕНТИРАНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ
Кражбите на ток през 2022 г. са повече от потреблението на град като Перник за два месеца

vesito

Спасители помогнаха на пострадал турист в Пирин

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.