Общественият съвет скочи срещу управлението на Томов, искат ревизия на изразходваните средства за Зоопарка в Благоевград

Поредното неизпълнено обещание на Томов за реновиране на зоопарка и връщане на двете лъвчета Симба и Бамби в Благоевград, предизвика бум в социалните медий.

Това накара Общественият съвет в Благоевград да изригнат с гневно писмо, което публикуваме без редкция:

Г-н Томов, явно мълчахме прекалено дълго предвид нарастващото напрежение, бездействие и грешни действия от страна на Община Благоевград.
Поредният казус който вълнува обществото е Зоопарк-Благоевград и съдбата на малките лъвчета родени в него.

С тъга научаваме от медиите, че малките обитатели на които трябва да се радваме са предоставени на друг зоопарк. Оставаме с впечатлението, че вместо да се предприемат действия по реновирането и запазването на това богатство се цели закриване и предоставянето на терен за поредната строителна площадка!

Г-н Томов, Зоопарка в комбинация с Розариума може да се превърне в страхотен парк. Да, разбираме че общината е в затруднено положение и че отнема време, но не виждаме да се предприемат елементарни стъпки за запазване на парковата среда в града.

Има достатъчно проекти по които може да се кандидатства за да се превърне терена в спасителен и образователен център, място за отдих на жителите и гостите на града ни.

От разпространена анкета, стана ясно че жителите са готови да подкрепят финансово чрез заплащането на такса вход, реконструкцията на Зоопарка и създаването на по-добра среда за отдих.

Г-н Томов, в тази връзка Обществен съвет-Благоевград настоява за незабавни действия от страна на Община Благоевград, а именно:

1.Незабавна смяна на директор, управител и персонал.
2. Пълна ревизия на постъпилите и изразходвани средства.
3.Публична яснота от хода на ревизията, както и обявяване на бюджета с който разполага Зоопарка.
4. Спешен ремонт на оградните съоръжения и осветлението.
5. Поставяне на допълнителни камери за видеонаблюдение.
6. Публичност и обявяване на мерките предприети за запазването на зоопарка /план за справяне/
7. Съставяне на ПУП, определящ за паркови зоните Зоопарк, Розариум и Ловен дом.

 

Относно съдбата на малките лъвчета, настояваме те да се върнат в нашия Зоопарк! Отново от медиите преди няколко месеца разбрахме, че има осиновител за тях.

Г-н Томов, сключен ли е официален договор с осиновителя и ясни ли са условията при които осиновителя ще поеме тяхната издръжка както и срока за който е ангажиран? Ако не, незабавно да бъде изготвен такъв!

През годините в Обществен съвет-Благоевград сме се борили и сме инициирали благотворителни акции по запазването на Зоопарк Благоевград. Готови сме да отговорим на всички ваши въпроси свързани с казуса.

Очакваме незабавна реакция от ваша страна, както и отговори на поставените от нас въпроси!

Свързани новини

Започва същинският градеж на нов православен храм в село Марино поле

vesito

ЕВРОДЕПУТАТЪТ ПЕТЪР ВИТАНОВ: ВЯРВАМ В ПОБЕДАТА НА НИКОЛАЙ ШУШКОВ, ТОЙ ЗНАЕ КАК БЛАГОЕВГРАД МОЖЕ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВА ПО-ДОБРЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ФОНДОВЕ

vesito

„Александровска“ отстрани доц. Манол Соколов, докато тече проверката за дарения му апартамент

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.