От 1 февруари: Децата до 10-годишна възраст ще пътуват безплатно в градския транспорт

От първи февруари всички деца до 10 години ще пътуват безплатно в обществения транспорт. Отстъпката в цената на картите за пътуване на ученици се увеличава от 20% на 70%, а в картите за пътуване на възрастните хора – на 40%.

Намаленията ще влязат в сила, след като днес Министерски съвет одобри допълнителни средства от 73 млн. лв. в подкрепа на услугата „обществен транспорт“ в цялата страна. Те ще са в сила до края на годината.

Служебният кабинет ще разгледа и промени в медицинска експертиза на работоспособността, които по думите на премиера Гълъб Донев, ще доведат до повече справедливост на хората с увреждания.

„В последните месеци се изговориха много думи, редуваха се обвинения и обещания, а хората очакват свестни решения или действия. Ако всеки върши работата, за която е избран или назначен съвестно или с мисъл за другите, ще живеем в държава, в която факторът небрежност ще е изолиран случай“, посочи той в началото на правителственото заседание.

Свързани новини

ПОТРЕБИТЕЛСКИЯТ СЪВЕТ КЪМ EЛЕКТРОХОЛД ПРЕПОРЪЧА ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ЕЛЕКТРОННА ФАКТУРА
Представителите на потребителските организации разгледаха възможностите на разработените от групата електронни услуги

vesito

Поклон пред паметника на Димитър Икономов в Дупница

vesito

Нинова обвини Йончева в зависимости, Григорова – в лъжи

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.