От 1 февруари: Децата до 10-годишна възраст ще пътуват безплатно в градския транспорт

От първи февруари всички деца до 10 години ще пътуват безплатно в обществения транспорт. Отстъпката в цената на картите за пътуване на ученици се увеличава от 20% на 70%, а в картите за пътуване на възрастните хора – на 40%.

Намаленията ще влязат в сила, след като днес Министерски съвет одобри допълнителни средства от 73 млн. лв. в подкрепа на услугата „обществен транспорт“ в цялата страна. Те ще са в сила до края на годината.

Служебният кабинет ще разгледа и промени в медицинска експертиза на работоспособността, които по думите на премиера Гълъб Донев, ще доведат до повече справедливост на хората с увреждания.

„В последните месеци се изговориха много думи, редуваха се обвинения и обещания, а хората очакват свестни решения или действия. Ако всеки върши работата, за която е избран или назначен съвестно или с мисъл за другите, ще живеем в държава, в която факторът небрежност ще е изолиран случай“, посочи той в началото на правителственото заседание.

Свързани новини

Времето днес, прогноза за събота, 17 февруари

vesito

Министерството на финансите отпусна 5 987 300 лв. безлихвен заем на община Благоевград

vesito

Канадският национал по ски, който пострада в Банско, вече е в Калгари

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.