САМО ЗА ДВА ЧАСА: Разграбиха билетите за постановката с Джон Малкович

Над 70% от билетите за гостуването на Джон Малкович в Народния театър бяха продадени в първите 2 часа от тяхното пускане. Дълги опашки се извиха пред театъра часове преди отварянето на двете каси. Цените на билетите бяха в диапазон от 50 до 400 лв. като са разделени в 8 категории. От справка става ясно, че в момента са останали само тези от 350 и 400 лева.

Огромният зрителски интерес към спектакъла „В самотата на памуковите полета“ с участието на холивудската звезда Джон Малкович и литовската актриса Ингеборга Дапкунайте подтикна десетки граждани да чакат старта на продажбите в 12:00 часа, съобщиха от театъра.

В първите 2 часа се продадоха повече от две трети от билетите за представленията на 16, 17 и 18 февруари 2023. Гостуването на световноизвестните актьори в София е уникално събитие за България, което Народният театър реализира изцяло със собствени средства.

Достъпът на българския зрител до театрални продукции с участието на световноизвестни имена е силно ограничен. Затова ръководството на театъра прие това предизвикателство и осигури на публиката възможността на живо да се срещне с изкуството на Джон Малкович и Ингеборга Дапкунайте в постановката на Тимофей Кулябин.

Спектакълът „В самотата на памуковите полета“ е създаден по пиесата на Бернар- Мари Колтес, която е написана през 1985 г. Действието се развива „от другата страна на времето“ – в тъмните часове на нощта, когато се срещат Дилър и Клиент и се оплитат в опасна игра на купуване и предлагане, в която властват страхът, желанието, сексуалността, потиснатата вина и агресията.

Обектът на „сделката“ остава неназован. Пази се някаква болезнена тайна, която не може не само да бъде изказана, но и смирена с вътрешната мяра за добро и зло, за правилно и неправилно.

Свързани новини

Времето днес, прогноза за четвъртък, 25 май

vesito

Времето днес, прогноза за четвъртък, 1 февруари

vesito

Въпреки споразумението: Пътните блокади на енергетиците продължават

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.