Община Банско с апел към жителите на общината!

Уважаеми съграждани,
Както вече знаете, Община Банско ще реализира през настоящата година амбициозна инвестиционна програма, една от чиито основни цели е трайното подобряване на селищната инфраструктура. Етапно ще бъдат реконструирани и ремонтирани уличната мрежи във всички населени места в общината. Безспорно, реконструкцията на улиците, особено на основни в гр. Банско като „Пирин“, „Захари Стоянов“, „Солун“ и др., изискват много добра организация на работата и стриктно спазване на сроковете. Това е ангажимент на Общинска администрация, фирмите-изпълнители и, не на последно място, на живущите и на собствениците на търговски обекти. Целта е да се започне безпрепятствена дейност с техника и работна ръка още от първия ден по график за всеки от обектите, така че да можем да ги приключим в рамките на строителния сезон и преди началото на следващия зимен туристически сезон. В тази връзка, искам да Ви информирам, че на 8 април започна изпълнението на последния етап от реконструкцията на ул.“Пирин“ и изграждането на подземната инфраструктура. Това е най-големият етап – от ул.“Петко Р. Славейков“ до ул.“Христо Матов“. Първият подетап е работата в отсечката от ул.“Петко Р. Славейков“ до ул.“Еделвайс“ (Дуцината чешма).
Едновременно с ул.“Пирин“, стартира работата и по реконструкция на ул.„Захари Стоянов“. Нейният първи етап е от кръстовището с ул. „Отец Паисий“ (магазин „Грош“) до пл. „Оборище“ (игрището на Костей блата). Апелирам към гражданите и собствениците на търговски и други обекти на посочените улици да освободят своевременно тротоарите и уличното платно от всякакви предмети и материали. Уважаеми съграждани, моля да имате предвид, че по време на реконструкциите и ремонтите, ще има някои неудобства при достъпа до имотите Ви, а в определени периоди той ще бъде възможен само пешком.
Стойчо Баненски
кмет на община Банско
Може да бъде изображение с паметник

Свързани новини

Шеф Таньо Шишков с кулинарна демонстрация в Сандански

vesito

Малчугани от детските градини в Благоевград мерят сили в спортен празник „Здрави и щастливи деца“

vesito

Ясни са фирмите, които ще поддържат пътната мрежа в Благоевград и малките населени места

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.