Инвестират 1,7 милиарда долара в развитието на собствена AI индустрия

Канада ще инвестира 2,4 милиарда канадски долара (1,7 млрд. USD) в развитието на изкуствения интелект (AI), съобщиха от пресслужбата на канадския премиер Джъстин Трюдо. Пакет от 2,4 милиарда канадски долари от предстоящия бюджет за 2024 г. е предназначен да гарантира предимството на Канада в ИИ. Инвестициите ще бъдат използвани за финансиране на мерки за подкрепа на националните сектори на икономиката.

Фокусът е върху създаването и предоставянето на достъп до изчислителна мощност за канадски изследователи и стартиращи технологични компании, както и върху разработването на базирани на AI предприятия в селскостопанския и социалния сектор. Освен това правителството възнамерява да създаде Канадския институт за безопасност на изкуствения интелект и да отдели бюджетни средства за осигуряване на професионална преквалификация на персонала, който може да бъде засегнат от развитието на изкуствения интелект.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Спипаха Коце Маца кьоркютук зад волана, взеха му колата

vesito

Абсурден казус с потъналите в морето автомобили: Застрахователи искат колата за оглед в сервиз

vesito

Евроинс отбеляза 25 години под мотото „Градим върху здрави основи”
Компанията ще развива още по-активна дейност на пазарите извън България

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.