На първа линия! Д-р Румен Кондев лекува над 8 месеца хора с различни професии, но с един и същи проблем – Ковид-19

190 болни от коронавирус са преминали през вътрешно отделение на МБАЛ – Благоевград само през месец ноември. Добрата новина е, че болшинството пациенти са излекувани, а единици са загубили битката с коварното заболяване, съобщи началникът на вътрешно отделение д-р Румен Кондев.

От 8 месеца той е на първа линия в битката с коронавируса, като освен за пациентите от неговото отделение, което първо бе трансформирано в ковидно, той пое грижите и за хоспитализираните в УНГ и очно отделение, не е спрял да дава и консултации в останалите, когато го потърсят. Д-р Кондев пое лечението и на много свои колеги, които се разболяха от коронавируса. Последният изписан е общопрактикуващият лекар д-р Такорски, който пребори Ковид-19.

В домашни условия след тежка коронаинфекция се възстановяват д-р Владимир Рабаджийски, шефът на хирургичното отделение д-р Димитър Димитров и началникът на филиала на Спешен център – Благоевград д-р Христо Атанасов. Зам. кметът на Кресна Валентин Стоичков, който бе хоспитализиран във вътрешно отделение с двустранна ковидна пневмония, също пребори вируса и вече е изписан.

Дълъг е списъкът на излекуваните от д-р Кондев – хора с различни професии, но с един и същи проблем – Ковид-19. Още много, включително и негови колеги, продължават да се борят с вируса под неговите грижи.

„Най-голямото ми удовлетворение е, че сме помогнали на толкова хора да оздравеят. Това е най-голямата отплата за умората, безсънните нощи и лишения. Това ни дава прилив на сили да издържим в тази тежка ситуация”, заяви с чувство за изпълнен дълг шефът на вътрешно отделение д-р Румен Кондев.

Източник: В.“Струма“

Свързани новини

Катрин Гемкова с нов приз-най-добър таекуондист за 2023 при жените

vesito

Испанка падна от „Люлката на любовта“ край Велико Търново

vesito

Лудогорец победи Пирин

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.