Такава им е цялата работа! Румен Томов една година бави и не отпуска 25 хил. лв за спортна площадка в VIII СУ, а набързо даде 30 000 лв. за покрив на вилата на „Предел“

Година и три месеца след първата копка в благоевградското VIII СУ „Арсени Костенцев” все още чакат нова спортна площадка. Припомняме, че началото на изграждането на новото футболно игрище с изкуствена трева бе дадено през месец септември м.г., когато малко преди изборите предишният кмет Атанас Камбитов тържествено удари кирката в земята и изграждането трябваше да започне тогава, но всичко остана само на хартия.

Парадоксът е, че VIII СУ, където учат 720 ученици, разполага с огромна площ около цялата сграда. Половината двор обаче откъм страната на басейна и спортния комплекс „Пирин”  е  необлагороден и всъщност представлява един незаравнен терен с бабуни и трева. Така часове по физическо възпитание и спорт се провеждат на площадка пред училището, която всъщност е паркинг. Именно за да се осигури безопасна среда за децата, от МОН отпускат 25 хил. лв. за ново футболно игрище със зелена изкуствена настилка, отговарящо на най-съвременните изисквания. От училището заделят 2000 лв. от бюджета си за изготвянето на проект, а през 2019 г. в плана за капиталовите разходи на общината са заложени средства за изграждането на площадката. Общата стойност е 54 500 лв, от които 25 612 лв. собствени приходи.

Строителството обаче така и не започва. Затова през месец октомври по време на среща между директорите на училищата и кметския екип ръководителят на VIII СУ Сергей Биров повдигна въпроса.

„До дни стартираме обществената поръчка и до Нова година площадката ще бъде готова”, обещаха на всеослушание кметът инж. Румен Томов и зам. кметът по строителството инж. Евгени Терзиев.

Вчера репортер на „ Струма” отиде до VIII СУ, за да види докъде е стигнало строителството. Оказа се, че такова все още не стартирало.

„Както виждате, нищо не се случва и притесненията са ми, че най-накрая, след близо година и половина чакане, при положение че площадка така и не се изгражда, от МОН ще си поискат парите обратно”, не скри тревогата си С. Биров, който наред с писмената кореспонденция, вчера мислеше за пореден път да отиде лично до общината, за да пита какво се случва.

За коментар потърсихме зам. кмета по строителството инж. Евгени Терзиев. Той обясни, че при обявяването на обществената поръчка нито една фирма не е подала документи.

„Ние обаче определихме фирма и дейностите ще започнат всеки момент”, изтъкна зам. кметът. Той бе категоричен, че парите от МОН няма да бъдат загубени, като наред с това общината е подсигурила и има налични останала част от средствата – над 30 хил. лв., необходими за новото футболно игрище.

На въпроса, може ли да се ангажира с конкретен срок, инж. Терзиев заяви: Така или иначе по площадката няма много работа. Ще бъде готова до 20 януари”, увери зам. кметът по строителството.

В същото време Румен Томов тръби, че общината няма пари и е на червено, а отпуска пари за маловажни ремонти. Така даде 30 000 лв. за обновяване на вилата на „Предел“ и обяви обществена поръчка за ремонта и. Там често той събира на банкет кметове на кметства и кметски наместници.

Източник: В“Струма“

Свързани новини

Ученици от ПГИ „Иван Илиев“-Благоевград влязоха в ролята на банкери и счетоводители

vesito

Мило тържество в Кресна

vesito

Кампания „Нека доброто продължи“ в Сатовча ще подпомогне повече от 100 деца в общината

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.