Йончева за номинацията от ДПС-Благоевград: Приемам я като признание за всичко, което съм постигнала

Благодаря за номинацията, която получих от ДПС – Благоевград да участвам в кампанията като кандидат за евродепутат. Приемам това като признание за всичко, което съм постигнала в Европейския парламент за България. Това сподели Елена Йончева във Фейсбук. 

Както неведнъж съм казвала публично, решението дали ще се кандидатирам зависи от това дали ще мога да продължа битките, които съм водила през последните пет години за страната си, и дали ще получа подкрепа за това. А именно: 

– Спиране на безконтролната миграция – Спиране на трафика на хора (каналджийството)

– Работещи мерки срещу корупцията на национално и европейско ниво

– Защита на журналистите от цензура и от политическо преследване

Като евродепутат успях да направя пробив по редица теми: 

– Водих преговори по цялостното законодателство в Пакта за миграция като председател на групата с представителите на Европейския парламент, Европейската комисия и Съвета. След пет години дискусии Пактът беше приет. Той отменя несправедливия за България Дъблински регламент. И ще спомогне за намаляване на безконтролната миграция.

– Започнахме работа по законодателство, което по ефективен начин да ограничи трафика на хора (каналджийството)

– По моя инициатива беше предложено законодателство за свобода на медиите. Отстоях включително и предложението, което да гарантира прозрачност на медийната собственост и финансиране, защитата на журналистите от цензура. Социалните мрежи вече няма да могат да свалят качествено медийно съдържание. Това е само част от моята работа в Европейския парламент. Тя е публична, добави още тя.  „Ще приема подкрепа за участие в европейските избори, която да ми позволи да продължа да работя по тези важни за България теми. Ще приема подкрепа, която би ми дала свободата да ги отстоявам“, казва още Йончева./Новини.бг

 

Свързани новини

Всеки, тръгнал към Гърция тези дни, трябва да прочете това!

vesito

Започват археологически проучвания на средновековната крепост „Момина кула“ край Гоце Делчев

vesito

Изтича срокът на индивидуалните оценки на хората с пожизнен ТЕЛК и НЕЛК

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.