Защо се крие? Бивша шефка от община Благоевград си смени фамилията
Как се уредиха Христина Шопова и Атанас Камбитов с директорските права на фестивала „Франкофоли“?

Бившата зам.кметица на Благоевград Христина Шопова стана директор на фестивала „Франкофоли“ и си смени фамилията. Преди дни стана ясно,че тя и бившият кмет Камбитов направили всичко по силите си фестивалът да не се провежда вече в Благоевград, а в столицата.

Наблюдателни благоевградчани забелязаха,че Шопова се е представила в електронната медия, която започва реклама на „Франкофоли“ с бащиното си име Борисова. Шопова е разведена от ноември, миналата година и фамилията и е Спасова, но поради незнайни причини тя се прикрива с бащиното си име – Борисова.

Преди години упорито се коментираше,че фестивалът ‘‘Франкофоли‘‘ докарва страшно високи доходи на Благоевград, а всъщност всички знаеха, че софиянци идваха само за самия ден и се прибираха още същия ден без да нощуват тук. Много малък брой от тях оставаха за повече от ден в Благоевград. Освен това и заведенията в града не бяха на голям плюс от софиянци. Запознати коментират, че единствените облажили се от фестивала „Франкофоли“ са две, три фирми, които обслужваха проявата и бяха спечелили поръчките.

Проявата се провеждаше в незаконния парк, така наречен ‘‘Македония‘‘. И ако преди години е имало някакви доходи за града, от както се провежда там няма нищо, най-вероятно целта е била да печелят само една -две фирми.

Лъсна и друга истина, свързана с прословутото мероприятие. В продължение на 5 години за фестивала в Благоевград се пилееха общински пари, а входът за концертите беше безплатен. В София обаче организаторите явно са ударили на камък с отпускане на средства от общинския бюджет на столицата и ще финансират феста с продажбата на билети. Цените са 90 лв.за вечер и 130 лв. за две. Ако толкова струваха билетите в Благоевград, едва ли фестивалът ще се радваше на такава популярност!

Свързани новини

Решиха! На детска градина само след поставена ваксина

bilyana

Честит празник, мили дами!

vyara

Санданският славей Райна бяга от вируса на Малдивите

vyara

1 коментар

гражданин 29.01.2020 8:43 at 8:43

Тая Пача,докара града ни до мизерия!

1

0
Отговори

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.