Защо се крие? Бивша шефка от община Благоевград си смени фамилията
Как се уредиха Христина Шопова и Атанас Камбитов с директорските права на фестивала „Франкофоли“?

Бившата зам.кметица на Благоевград Христина Шопова стана директор на фестивала „Франкофоли“ и си смени фамилията. Преди дни стана ясно,че тя и бившият кмет Камбитов направили всичко по силите си фестивалът да не се провежда вече в Благоевград, а в столицата.

Наблюдателни благоевградчани забелязаха,че Шопова се е представила в електронната медия, която започва реклама на „Франкофоли“ с бащиното си име Борисова. Шопова е разведена от ноември, миналата година и фамилията и е Спасова, но поради незнайни причини тя се прикрива с бащиното си име – Борисова.

Преди години упорито се коментираше,че фестивалът ‘‘Франкофоли‘‘ докарва страшно високи доходи на Благоевград, а всъщност всички знаеха, че софиянци идваха само за самия ден и се прибираха още същия ден без да нощуват тук. Много малък брой от тях оставаха за повече от ден в Благоевград. Освен това и заведенията в града не бяха на голям плюс от софиянци. Запознати коментират, че единствените облажили се от фестивала „Франкофоли“ са две, три фирми, които обслужваха проявата и бяха спечелили поръчките.

Проявата се провеждаше в незаконния парк, така наречен ‘‘Македония‘‘. И ако преди години е имало някакви доходи за града, от както се провежда там няма нищо, най-вероятно целта е била да печелят само една -две фирми.

Лъсна и друга истина, свързана с прословутото мероприятие. В продължение на 5 години за фестивала в Благоевград се пилееха общински пари, а входът за концертите беше безплатен. В София обаче организаторите явно са ударили на камък с отпускане на средства от общинския бюджет на столицата и ще финансират феста с продажбата на билети. Цените са 90 лв.за вечер и 130 лв. за две. Ако толкова струваха билетите в Благоевград, едва ли фестивалът ще се радваше на такава популярност!

Свързани новини

В СЕЛО ИЛИНДЕНЦИ ОТПРАЗНУВАХА ТРИДНЕВЕН НАРОДЕН СЪБОР, ПОСВЕТЕН НА 120-ГОДИШНИНА ОТ ИЛИНДЕНСКО – ПРЕОБРАЖЕНСКОТО ВЪСТАНИЕ!

vesito

Кметът Методи Байкушев по време на провелото се вчера обществено обсъждане на намерение за поемане на дългосрочен общински дълг

vesito

РДНСК Благоевград: Единият рафтинг комплекс в Кресненското дефиле е напълно незаконен

vesito

1 коментар

гражданин 29.01.2020 8:43 at 8:43

Тая Пача,докара града ни до мизерия!

1

0
Отговори

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.