Започна реконструкция на водопровода в ниска зона в Радомир

Кметът Кирил Стоев инспектира на място строителните работи по реконструкция на водопровода, както и дейностите по проект „Благоустройство и обновяване на парковата среда около местната забележителност «Бучалото», в гр. Радомир“. Проектът предвижда конкретни дейности за облагородяване на пространството около съществуващ обект, обединени в следните групи дейности:
– Ремонт на околното пространство, при запазване на основните комуникационни направления и зелени площи и със създаване на подходящи наклони.
– Трасиране на новите елементи и очертания на алейната мрежа;
– Привързване на съществуващите входове към новопроектираната алейна мрежа.
Проектът за благоустройство и обновяване на парковата среда около „Бучалото“ е на стойност малко над 360 хил. лв.
Сумата на реконструкцията и ремонта на вътрешна водопроводна мрежа – „Ниска зона“, гр. Радомир възлиза на 2,1 млн. лв. от капиталовата програма. „Ясно е какво очакваме да постигнем с този проект, както всички знаем проблемът с водата в община Радомир и ежедневните аварии е огромен, както многократно казвам – търсим решение и вече започнахме действия. За съжаление няма как да решим проблема наведнъж, но вярвам, че поетапно ще обновим водопреносната мрежа, така че да минимизираме водозагубите по трасето. А освен надзора и изпълнителите, лично проследявам качественото изпълнение на работата по инфраструктурните обекти, по които се работи в момента, и по които предстои да започнат строително- ремонтни работи“, заяви Кирил Стоев.

Свързани новини

Времето днес, прогноза за петък, 15 септември

vesito

”Кюстендилска пролет”, по-пищна и по-красива от всякога!

vesito

Важна новина за възрастните хора, които взимат пенсии от „Български пощи“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.