Зам.кметът Евгени Терзиев: Променя се движението по улици в централната градска част на Благоевград

За облекчаване на трафика в града и намаляване на замъсяването от автомобили се променя движението по няколко улици в централната градска част на Благоевград.Това съобщи на пресконференция днес зам. кметът по строителство в община Благоевград инж. Евгени Терзиев.
За да се облекчи трафикът ще се отвори за движение и ул.“ Менча Карничева“ между Трето основно училище и полицията.

Ул. “ Цар Иван Шишман” ще бъде извадена от синята зона. На бул.“ Джеимс Баучер“ ще се забрани паркирането и престроя на автомобилите от 7 до 9 часа и от 14 до 18 часа.
Евгени Терзиев обясни,че се правят анализи за засегнатите пътища, за които жителите на общината трябва да плащат винетки. Един от тях е Главен път е-79, който свързва квартал“Струмско“ със село Бело поле и село Рилци. Предстои предложенията да се гласуват на сесия в Общински съвет.

900 000 лв. на година ще струвала на община Благоевград поддръжката на пътищата, които водят до селата и кв. „Струмско“, за да отпаднат винетките.

Общата дължина на въпросните пътища е 45 км.

Зам.- кметът Терзиев обясни подробности, свързани с изграждането на язовир „Ракочевица“.

„Проектът е направен още преди години, след 2007 година не е имало движение. Подновили сме искане пред МРРБ и ще търсим финансиране“, обясни той. Идеята е Благоевград да бъде обезпечени и защитен от водна криза. Предвижда се язовирът да осигури вода и за село Осеново.

100 млн. лв. са необходими за изграждането на язовир“Якочовица“.

Свързани новини

Информационен бюлетин на ОДМВР за област Благоевград

vesito

Изграждането на първата магистрала от 7 години насам е поверено на „Грома Холд“

vesito

Братът на изчезналия Александър от с. Ключ: Крие се умишлено

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.