Строят нова болница в Благоевград

В Благоевград ще започне строеж на нова  болница.  Новата сграда ще се простира на около 13 – 15 000 кв. м. Това обяви на пресконференция  градоначалникът Румен Томов.  За целта ще бъде изработен нов ПУП.

Намерението за изграждане на нова материална база не е съгласувано с Министерството на здравеопазването, но ще се намери форма за финансиране, увери кметът. По думите му идеята е новото лечебно  заведение  да замени  разпръснатите корпуси в района на МБАЛ-Благоевград. Предвидено е  новата модерна сграда,  която ще обединява всички отделения, да предлага и балнеолечение като за целта ще се ползва минерална вода.
На пресконеференция кметът Румен Томов заяви, че е провел среща с директора на Индустриални зони за изграждането на Индустриална зона в града. Градоначалникът подчерта, че не може да се изгради такава преди да се намери инвеститор, защото такава зона се управлява единствено от бизнеса.

 

Кметът на Благоевград Румен Томов заяви, че не е доволен от работата на художествения ръководител на ансамбъл „Пирин“ Данислав Кехайов. В срок до един месец градоначалникът е изискал от Кехайов да му представи план за реализирането на две турнета по Черноморието. По думите му ансамбълът струва на общината 1 млн.лева годишно. , а освен репетиции не се прави нищо друго.

Томов препоръча на областния управител на Благоевград  Бисер Михайлов да не се бърка във визията на кмета как да управлява общината.  Друга наболяла тема, която коментира кметът, е проверката, която тече в общинските жилища. Със задачата да провери дали са използваеми са ангажирани служители на ЧЕЗ. По това дали се е ползвала ел. енергия през месеците декември и януари ще стане ясно дали въпросните апартаменти са обитавани или не.

Свързани новини

Завършиха ремонтните дейности на три улици в Разлог

vesito

Шок! Родилка от кв.“Еленово“ почина по време на планирано секцио в МБАЛ-Благоевград

vesito

Катастрофа край ЮЗУ

vesito

1 коментар

ЧСИ 09.03.2020 16:28 at 16:28

окпп

0

0
Отговори

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.