Жители на ул.“Брод“ сигнализират: Бивш общински съветник затвори достъпа на чужди автомобили в общинска улица

Бившият общински съветник и собственик на хотел „Езерец“ Румен Калайджиев е затворил достъпа на чужди автомобили в общинска улица, сигнализираха във вестник „Струма“ читатели, които живеят в съседство. Преди дни те видели как служители на Калайджиев монтират антипаркинг тела на чакълираната отсечка пред единия от входовете към двора на кооперацията му на ул. „Брод“ в района на пожарната.

Наоколо кооперациите са много, а местата за паркиране оскъдни и това принуждава мнозина да оставят колите си на уличното платно, което и без друго е тясно, тъй като улицата е малогабаритна заради липса на достатъчно място при изграждането й. Затова мнозина ползват чакълираната отсечка за място за колите си, като така не се задръства движението. С монтирането на антипаркинг телата обаче това стана невъзможно, обясниха съседите.

Факт е, че теренът, върху който са монтирани устройствата, не се ползва за паркиране от Калайджиев, който има достатъчно място за това в двора на кооперацията си. Живеещи в района неколкократно се опитали да разберат законно ли Калайджиев е ограничил ползването на общинската отсечка и как и те могат да си осигурят по подобен начин запазено паркомясто, но така и не получили отговор.

Улица „Брод“, която е успоредна на ул. „Славянска“ в района над пожарната, няколко години се залага в капиталовата програма на общината. Жители на квартала три години поред протестираха на сесии на Общинския съвет, че газят кал и дишат прахоляк, и след две ялови обещания на третата година „ги огря“ точно преди изборите – през септември ул. „Брод“ бе асфалтирана.
На въпрос на „Струма“ има ли Калайджиев разрешение и как са монтирани антипаркинг устройствата на чакълираната отсечка, от пресцентъра на община Благоевград отговориха, че проверка по сигнала е възложена веднага и са предприети действия по компетентност.
Източник:в.“Струма“

Свързани новини

Ръководството на община Кресна с изявление във връзка с кражба на интелектуална собственост

vesito

Стартира данъчната кампания в община Благоевград

vesito

Тежък конфликт! Ще остане ли минерална вода за благоевградчани, ще има ли градска баня?
Преди малко повече от година Атанас Камбитов даде изявление, че вода има да се захранят още 10 обекта, а какво става сега?

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.