Дългоочакваните Джаз вечери с гостуващи групи в петък и събота ще бъдат в зала “П.Яворов”

Дългоочакваните джаз вечери в Благоевград ще се проведат в зала „Пейо Яворов“ заради прогнозата за влошаване на метеорологичните условия и очакваните валежи.
Днес точно в 20.00 часа под светлините на прожекторите на сцената ще излезе композиторът и пианист Антони Дончев, който ще представи пред благоевградска публика проекта „На крачка от мистерията“, създаден да съчетае два свята на необятност – този на традиционния български фолклор и на импровизацията, музиката на момента. Меломаните ще чуят кристалните гласове на София Янева и Христина Ненкова, и виртуозните инструменталисти Валери Димчев, Веселин Катерински и Орхан Гюзелев. За техни партньори са избрани музиканти, които създават днешния облик на джаза и импровизационната музика като Венцислав Благоев, Михаил Иванов и Стоил Иванов.
Популярният тромпетист, композитор, аранжор и преподавател Михаил Йосифов на 10 юни ще събере на сцената в зала „П. Яворов“ млади музиканти в проекта “Новините в джаза”.
Групата на Мишо Йосифов, заедно с негови настоящи и бивши студенти от НМА „Проф. Панчо Владигеров“, ще представи богат репертоар от джаз, блус, фънк и латино пиеси, сред които са и красивите авторски композиции от дебютния им албум “Първа емисия”, който от пролетта на тази година формацията презентира с поредица от концерти в страната.
След Бургас, Варна, Пловдив и София, “Новините в джаза” гостуват и в Благоевград. Любителите на хубавата музика ще чуят и един от двамата талантливи вокалисти на „Новините в джаза“ – Лъчезар Кацарски, който е роден в Благоевград.
“Новините в джаза” са талантлив, млад септет с два изключителни взаимно допълващи се вокала – слънчевият, усмихнат глас на Велека Цанкова и мощният, пълен с живот тембър на Лъчезар Кацарски.
По време на концерта формацията ще представи част от пиесите в албума, както и популярни песни от различни жанрове, аранжирани за “Новините в джаза” от Мишо Йосифов.
Очакваме Ви на 9,10 юни, защото хубавата музика, атмосферата и забавлението не могат да се опишат, те трябва да се преживеят. Мястото е зала „Пейо Яворов!

Свързани новини

Василиса Павлова: Заради саботаж и гафове освободихме 5 души от направление „Култура“

vesito

С „първа копка“ днес бе дадено начало за изграждането на нов православен храм в Сандански

vesito

Скара бира „Ричи“ – при Борката

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.