Ивона и Ивана Малчови от Банско бяха избрани за лауреати във фолклорната класация “Надпяване” на програма Христо Ботев

За дванадесети пореден път се проведе галаконцерт и награждаване на победителите в класацията за народна музика на програма “Христо Ботев” – “Надпяване”.

“Надпяване” е единствената по рода си класация за професионална народна музика, която дава възможност на различни изпълнители и техните произведения да се преборят за гласовете на слушателите в рамките на един месец. Единадесетте категории отразяват многожанровото разнообразие на българската народна музика в нейната цялост. В края на всяка състезателна година лауреатите от музикалната надпревара получават своите награди на Галаконцерт с награждаване.

Талантливите пазителки на традициите от Банско Ивона и Ивана Малчови бяха избрани за лауреати във фолклорната класация на програма “Христо Ботев” и спечелиха първо място в класацията „Надпяване“ за месец март с песента “Сешчай се, Цвето”.

Свързани новини

Хеликоптерна площадка на АМ Струма: Защо струва 2 млн. лв. и става ли за Кугър?

vesito

Баничарница в Благоевград търси майстор баничар

vesito

Подмениха водопровод на улица в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.