/Видео/ Председателят на ОбС в Благоевград: Изборите за нов кмет ще са на 28 юни

Oбщинската избирателна комисия в Благоевград прекрати предсрочно пълномощията на кмета на града Румен Томов. Причината да се стигне до предсрочно прекратяване пълномощията на кмета на Благоевград, е че той е пропуснал в законовия срок след избирането му да прехвърли фирмата си, и да се заличи от регистъра като търговец. Томов определи решението като чисто политическо.

Представителите на ОИК трябва да изпратят решението си до общинския съвет в Благоевград, за да се вземе решение какво се случва с управлението на общината.

Председателят на Общинския съвет Андон Тодоров каза пред БНТ, че още утре ще бъде свикана сесия на общинския съвет. Днес към 12 часа е свикан и председателски съвет. Общината разполага с четирима зам.-кметове. Един от тях ще бъде предложен на гласуване.

По негови прогнози изборите за нов кмет ще са около 28 юни. Все пак отбеляза, че става въпрос за частични избори. На тях може да се кандидатират всички, участвали на предишните избори. Те не трябва да събират подписи за регистрация. Могат да се включат и нови кандидати. 25 дни преди изборите ще се обявят канидатите.

 

Свързани новини

Кампания “Коледна елха“ в Банско

vesito

Община Разлог осигури финансиране за ремонт и рехабилитация на пътен участък – свързващ Разлог и село Бачево, и пътя Горно Драглище – Добърско

vesito

Горещата тема „Бачиново“! Томов си прави оглушки и шикалкави, не изпълнява решение на ОбС. Съветници вкарват искане съдът да го задължи и сигнал до прокуратурата

vesito

2 коментара

Оня 25.01.2021 20:22 at 20:22

Браво

0

0
Отговори
Пич 25.01.2021 20:23 at 20:23

Разцепи ги

0

0
Отговори

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.