ОИК реши: Край на кметуването на Румен Томов

Румен Томов окончателно е отстранен от ръководния пост в община Благоевград. Това стана ясно след края на заседанието на комисията, което се проведе тази вечер при закрити врати. Заседанието бе водено от председателя на ОИК Мартин Бусаров.

След продължили 3 часа дебати по дневния ред   9-ма от членовете на ОИК гласуваха „за“ прекратяване на правомощията на кмета Румен Томов, „0“ бяха против, представителите от БСП  напуснаха залата минути преди гласуването след дадена почивка.

ОИК  разгледа и молбата на Томов да се изчака решението на КС по искането на друг състав на ВАС. ВАС настоява текста, който указва в ЗМСМА  във връзка със сроковете за заличаване от търговския регистър да бъде обявено за противоконституционно.

Следващата стъпка, която трябва да се направи е председателят на ОбС да свика извънредна сесия, на която да се реши кой от зам.- кметовете временно ще изпълнява длъжността кмет до провеждането на нови избори.

Преди дни Общинската избирателна комисия в Благоевград получи решението от ВАС и тази вечер се събра на заседание.

Както ИА Региона писа ВАС постанови окончателно, че има нарушение на закона и решението за отстраняването на кмета на Благоевград Румен Томов от Административния съд е правилно.

Върховните магистрати потвърдиха ,че градоначалникът е нарушил Закона за местната самоуправление и местната администрация и не е предприел действия по заличаване на свое търговско дружество, след като е станал кмет.

Свързани новини

Премиерът провежда поредна среща със земеделците

vesito

/Видео/ Председателят Андон Тодоров: Виновни са двама кметове, които не взеха присърце нещата и не решиха проблемите със захранването на общинския басейн!

vesito

Безплатни профилактични прегледи в МБАЛ-Разлог

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.